Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Salas stora chans

Annons

MMI är Sala kommuns största fiende för utveckling, då pratar

vi inte bara om kommunala instanser utan i överlag nästan alla, individer, företagare, föreningar med flera.

MMI är vårt största problem för att nå olika mål, målen kan vara allt från att lyckas med sitt uppdrag till större beslut inom kommunen. Varför är MMI så farlig för utvecklingen?

Om alla kunde ta hänsyn och koppla bort MMI, då skulle vi helt plötsligt se ur den andres perspektiv, vi skulle vara lyhörda, visa respekt och glädje på ett helt nytt sätt.

Den nya tillvaron skulle öppna nya möjligheter, nya dörrar skulle öppnas för alla oavsett ålder, individ, företagare och kommun.

I stället fortsätter man med en dåres envishet att tillägna sig pajkastning i form av anklagelser i Sala Allehanda, där man givetvis kallar detta för dialog.

Det finns ingen och det vill jag poängtera ingen som vinner i en dispyt, alla är vi förlorare.

Det finns heller ingen som är övermäktig och besitter all kunskap, man blir aldrig fullärd.

Varför fortsätter vi i Sala på samma sätt? Kommunen har sin svågerpolitik (rekrytering via bekanta) med mera, företagarna har sina ”klaner” och ryggdunkandet, privatpersoner har sina vad-var-det-jag-sade-attityder.

Är det verkligen så hemskt? Nej och tur det. Men till största delen är verkligheten så att alla vi lider av MMI, och tyvärr är det en bieffekt som varken klassas som yrkesskada eller sjukdom fast det orsakar sådana enorma skador för gemene man.

Om vi tittar i backspegeln hur Sala stad har utvecklas sista 30 åren, vad vi egentligen har fått ut av skattepengarna? Fundera, rannsaka er själva. Hade vi kunnat göra någonting bättre?

Skulle vi varit mera lyhörda, använt mer “brainstorming” i stället för det klassiska verktyget MMI.

Finns det nu möjligheter från nuet till framtiden att kasta bort de gamla verktygen när man ska utveckla Salas framtid?

Du, jag, alla har nu möjlighet till detta kasta bort MMI och börja om från nu, titta framåt, vara lyhörda, ta del av varandras kunskaper.

Den nya Sala stad som skulle resa sig upp för framtiden med dessa nya verktyg och utan MMI, den skulle jag vilja låta mina barn växa upp i.

MMI står för, Me Myself and I = det ego som varje människa bär inom sig, vårt mest uppskattade ord – jag, jag, och jag.

Pasi Andersson, Sala

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons