Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsa på omsorgen!

Annons

Vad har hänt I Heby kommun under de gångna fyra åren? Man började planera för stora förändringar på äldreboendet Torggården. Sedan togs beslutet att stänga igen Torggården för gott.

De gamlingar som återstod pytsades ut på olika platser. Vidare har några tillagningskök stängts så att samvaron med nylagad mat försvunnit. Nu gäller plastlåda i kylskåpet.

Sedan kom nästa chockbesked. Kommunen vill inte driva Enåker och Huddunge skolor, sedan länge betalda byggnader och 25-40 elever per skola räckte plötsligt inte till.

Till sist tyckte någon att simhallen borde rustas upp. Socialdemokraterna och Västerpartiet och av någon underlig anledning också Moderaterna och Folkpartiet bestämde sig för att låna upp 27–30 miljoner kronor till ett rekreationshus som används företrädesvis av Hebybor, trots att man inte anser sig ha råd med skolor och åldringsvård.

Blir det Vittinge skola som stängs nästa gång, eller Harbo? Man kanske behöver 25 miljoner kronor till sporthallen i Östervåla också.

Oppositionspartiet Centerpartiet är och har varit ett ansvarstagande parti för god åldringsvård och skolor i hela kommunen.

Förargad, Huddunge

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons