Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista bussen 15.00

Annons

Ja, tack, vi åker gärna buss gratis. Bo Kallermans (C) förslag att införa nolltaxa för pensionärer tar vi emot med glädje.

Hans argument om att social

samvaro och ett aktivt liv ökar vår livskvalitet och gör att åldrandet går långsammare håller vi helt med om. Kommunen kommer med säkerhet att få många fler resor för de 10,2 miljoner som nu läggs på kollektivtrafiken och det tror jag alla tycker är bra.

Men vi undrar lite försynt: Är det bra och rättvist att pensionärer måste hålla sig hemma efter 15.00? Som det nu är går den sista turen på Silverlinjen från stationen 15.00 och då har de flesta av våra pensionärsaktiviteter inte slutat.

Skulle man dessutom vilja göra något annat lite senare, till exempel gå på en konsert, delta i en studiecirkel eller bara umgås med familj och vänner som arbetar på dagtid så är det uteslutet.

Visst finns det särskilda pensionärscirklar på förmiddagarna,

men det är ju inte säkert att det är just den man vill delta i, vi är ju fortfarande vuxna, tänkande människor med olika behov och intressen.

Att inte kunna träffa sina vänner senare på dagen eller behöva avbryta en trivsam samvaro för att skynda sig till sista bussen 15.00 känns faktiskt lite förnedrande!

Så låt oss få busstider som anpassas lite mer efter våra behov och inte bara ett trångsynt, ekonomiskt tänkande. Har vi råd att låta pensionärerna få åka gratis har vi också råd att anpassa turerna efter behoven.

Vi får hoppas att även ni som bestämmer i dag också får bli pensionärer och kan få njuta av social samvaro och ett aktivt liv – även på kvällstid!

Astrid Söderbaum, Sala

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons