Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skatt blir vinst

Annons

De borgerliga partierna som styrs av Moderaterna har svikit väljare och dubbelt svek mot gamla och sjuka. Redan knappa resurser ska nu styras över till privata vinster i stället för bättre sjukvård!

Bara i Stockholm har enligt en granskning, den borgerliga majoriteten ”stulit” 63 miljoner kronor av skattebetalarnas pengar som gått till privata vinster i stället för utökad sjukvård!

”Därför vinst i vården”, ja det kan man läsa i en insändare (16/7) av Bjarne Petterson (M).

Han ser privata ägare inom bland annat vården som något utöver det vanliga! Han säger också att förutsägelse baseras på erfarenhet och gissningar.

Om till exempel en familjeläkarenhet har landstinget som ägare, finns det då privata aktieägare som kräver utdelning? Nej, icke!

Men om vi sedan ser till privata intressen som aktieägare i en familjeläkarenhet, vill man då fortsätta som ägare om det går dåligt? Vad händer med enheten om aktieägarna drar sig ur? Ja, kanske att det går åt helvete, skattebetalarna får stå för notan!

Bjarne Pettersson skriver också: ”Om en socialdemokrat som går och handlar i en privat affär ondgör sig över att affärsägaren tar ut oskälig vinst på varje vara han säljer och varför köper man i så fall”?

Att jämföra sjukvård, barnomsorg och annat med en Ica eller Coop-affär där man kräver vinst är att gå lite för långt!

Jag har respekt för dom som gått in som nya ägare inom vården och hoppas att det går bra för personalen, men jag är fortfarande motståndare till privatiseringar och hoppas att en ny

regering sätter stopp för detta!

Gunno Andersson, Sala

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons