Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrattretande, SBÄ!

Annons

Salas bästas ordförande Gunnar

Forsgren (2/2) skriver en del otydligheter. Vi har lärt oss att SBÄ på det här sättet försöker att framstå som ansvarstagande nytänkare. Jag kallar det för billig och förenklad populism.

För en som är insatt i den politik som bedrivits i Sala under de senaste 36 åren (för min del de senaste 16 åren) blir hans sammanställning av ett fåtal av de insatser som genomförts minst sagt otydliga och i vissa fall direkt felaktiga. Jag vill bara kommentera ett fåtal av hans påståenden.

Företagarcentrums verksamhet har förändrats påtagligt under senare år och numer pågår en livlig och bra aktivitet till stöd för nya och befintliga företag. Forsgren tycks inte ha noterat att Sala var den kommun i Västmanland där det startades flest nya företag under förra året, sett till kommuns storlek. Vakna, Forsgren!

Vad gäller Sala silvergruva så har vi i politiskt samförstånd ”tvingats” bevilja gruvbolaget driftbidrag som ska vara tidsbegränsat.

Om det går att vända trenden och få en ekonomi i balans inom gruvbolaget återstår väl att se. Vad hade varit alternativet? Gruvbolaget går i konkurs, gruvan stängs. Vårt riktigt stora turismmål försvinner.

Är detta SBÄ:s lösning av gruvfrågan, något besked om en realistisk och trovärdig lösning har inte partiet levererat. Det är enkelt och populistiskt att gnälla om att andra gör fel, men kom med en egen lösning, Forsgren!

Dessutom – och det är viktigt att framhålla – vet vi att gruvans besökare genererar betydande intäkter till många företag i Sala, matställen, bensinmackar, affärer i centrum med flera.

Kanske kan man kalla bidraget till gruvan för en form av indirekt företagsstöd. Något att tänka på Forsgren, SBÄ försöker ju framstå som ett företagsvänligt parti.

Vad gäller satsningen på Samhalls lokaler så är det beklaglig att verksamheten flyttats. Planer finns nu att etablera annan, ur arbetsmarknadspolitisk synpunkt viktig verksamhet, i lokalerna.

Att Forsgren och hans kompisar vill framstå som sakkunniga i trafiksäkerhetsfrågor är i det närmaste skrattretande.

Ombyggnaden av Ringgatan sker i etapper, den första etappen är inte klar. Trots detta anser Forsgren att den är en katastrof ur trafiksäkerhetssynpunkt.

Det vore kanske klädsamt att vänta med kritiken till dess vi kan studera den färdiga ombyggnaden. Men då kanske det blir svårare att ta populistiska poäng!

Gunnar Forsgren insinuerar att vi i alliansen som förra mandatperioden satt i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige skulle ha tagit beslut som gynnar oss själva. Detta är en fräckhet som gränsar till det otroliga.

Hans brist på respekt för den demokratiska politiska debatten är minst sagt förvånande, han påstår i sin insändare att debatten i fullmäktige är, citat ”tomsnack i talarstolen”. Med den inställningen kanske man ska fundera över sitt politiska uppdrag.

Bo Ericsson (M), Sala

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons