Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sluta vattna – hur svårt är det?

Annons
Om vi spolar med en trädgårdsslang förbrukar vi 18-23 liter vatten per minut, beroende på slangens diameter.

Om innevånare i Sala är lika dåliga att följa de kommunala riktlinjerna för bevattningsförbud som boende på Dalhem förstår jag att vissa tycker att vi har ett samhälle i en djup kris.

Ja, det kan tyckas att parallellen mellan olydnad och förmåga att inrätta sig efter kommunala, av länsstyrelsen eller av staten fattade beslut, i jämförelse med ett samhälle i kris för någon kan verka långsökt.

Men varför ska det vara så svårt att följa en kommunal riktlinje?

Och om det är så svårt, hur svårt är det då att följa andra regler som våra styrande drar upp för vårt samhälle?

Men varför ska det vara så svårt att följa en kommunal riktlinje?

Ser under mina dagliga promenader i området innevånare som fyller sina badbassänger dagligen eller, som med vattenslang, vattnar sina gräsmattor, sina rabatter och spolar av altanplattorna vid entrén.

Man räknar med att vi i allmänhet förbrukar i snitt 140-160 liter vatten per person och dygn och om vi spolar med en trädgårdsslang förbrukar vi 18-23 liter vatten per minut, beroende på slangens diameter.

Det är en märklig tid vi lever i och vatten är ett av de viktigaste resurser vi har, speciellt i den värmebölja som råder nu.

Jag uppmanar er alla att spara på vattnet, annars riskerar ni att vi under rådande situation får det väldigt besvärligt i september.

SBN

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons