Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snälla, ta bort gruset

Annons
Inte lätt för vare sig gående eller cyklister.

Jag är en av dom många Salabor som saknar bil. Vi är många invånare som är hänvisade till promenadstråk och cykelbanor för att ta oss fram. Problemet är allt grus som ligger kvar från förra vintern. Någon bestämde att det grova gruset ska ligga kvar. Jag antar att dessa personer är bilburna för dom anar inte hur besvärligt det är att ta sig fram på gruset. Också allén från centrala Sala ner till kyrkogården är full med grus.

Nu har gatukontoret satt upp neonfärgade varningsskyltar som hänvisar gående och cyklister att gå på gruset eftersom allt flera väljer den smala trottoaren och vägen bredvid istället. Jag väljer hellre trottoar som är sopad än att gå på gruset. Gruset är tungt att gå på. Jag glider omkring med mina kraftiga sulor. När jag cyklar på det grova gruset så slirar cykeln och jag är rädd att åka av. Flera äldre har sagt till mig att det är tungt att ta sig fram med rollator i gruset. Det är så besvärligt att jag väljer att cykla på vägen där bilarna kör. De som beslutade att gruset skulle ligga kvar kunde inte ana hur besvärligt det skulle bli.

Jag hoppas innerligt att Sala Kommun skickar ut maskiner som kan sopa undan gruset som är på cykelbanorna och gångstråken. Genast. Tack för ordet.

Jobbigt med allt grus som ligger kvar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons