Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stoppa måsinvasionen nu!

Annons

Måsar eller trutar därom träter experterna i Sala medan dessa fåglar lever sina glada dagar. Och förökar sig år från år. Inga naturliga fiender har de och fastighetsägarna gör ingenting för att begränsa deras utbredning.

Jodå, det är fastighetsägare som enligt Miljökontoret är skyldiga att hålla efter skadedjur. Måsar, trutar klassas av nämnda myndighet som skadedjur tillsammans med råttor och förvildade katter, bland annat.

Fastighetsägare kan och får beställa avskjutning av fåglar som stör inne i stan sommartid enligt Miljökontoret. Det står att innan det sker ska fastighetsägarna provat andra metoder för att hindra fåglarna från att häcka. Utspända linor på taket nämns liksom företag som bekämpar skadedjur.

Det är sanitär olägenhet att inte få lugn och ro som hyresgäst, att inte få sova.

Hur många är vi hyresgäster hos Sala Bostäder AB som genom våra fönster ser en ny generation måsar/trutar ömt vårdas av sina föräldrar på våra gräsmattor och utanför våra fönster? Dessa små duniga fågelungar som traskar runt på våra gräsmattor och parkeringar under föräldrarnas ständiga övervakande – eller snarare under föräldrarnas ständiga ihålliga skrikande, där även moster och annan släkt stämmer in.

Följande år är dessa små fågelungar själva föräldrar som ockuperar nya revir, nya tak och håller nya familjekalas för släkten som bara växer.

Påpekar man problemet för Sala Bostäder AB så får man höra att det inte finns så många fåglar! Tiden de häckar på våra gårdar är så kort att vi får försöka stå ut säger de till mig.

Nästa sommar får vi sova gott, nästa år ...

Sömnlös och desperat hyresgäst

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons