Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårare pendlarliv

Annons

Jag är innerligt trött på hur Upplands Lokaltrafik behandlar resenärer från Heby. Först bidrar bolaget till att tågtrafiken dras ned till en minimal nivå från december. Sedan beslutar man att UL-kort inte längre ska gälla på de tåg som går.

På mejlfråga till UL och SJ får jag ett omgående svar från SJ medan UL inte ens bemödar sig att besvara mitt mejl. Ur svaret från SJ citerar jag:

”Det finns en medveten strategi bakom de trafikförändringar som är på gång mellan Sala-Heby-Morgongåva och Uppsala. UL ser gärna fler resenärer på sina bussar på sträckan och har därför valt att ta bort länskortsgiltigheten på SJ:s tåg.”

Det gäller dock bara för

resenärer till/från Heby/Morgongåva. Om man läser biljettbestämmelserna på UL:s hemsida framgår det att UL-korten fortfarande gäller på SJ-tåg mellan Tierp och Uppsala, Tierp kanske betraktas som finare i UL:s ögon.

UL inför heller inga expressbussar från Heby/Morgongåva i samband med denna trafikomläggning. Däremot går det bra att ha express-/snabbbussar från Enköping/Bålsta/Alunda med flera orter.

Det skulle vara bra att höra vad den representant från kommunen, Rolf Edlund (C), som sitter i UL:s styrelse, har för åsikt:

Stämmer det inte att Centerpartiet utger sig för att föra en aktiv miljöpolitik, varför ska man då arbeta för att föra över trafikanter från järnväg till de betydligt mer miljöförstörande bussarna?

Om Rolf Edlund inte har en godtagbar förklaring, tycker jag att de som kommer att rösta på partiet i höstens kommande val, aktivt gör ett personval på lägre placerad kandidat, så att han inte får förnyat förtroende.

Uppsalapendlare, Heby

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons