Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårsmälta krav

Annons

Läser i SA 21/6 att Sala FF känner sig överkörda av Sala kommun då det gäller utbyggnaden av Lärkans sportfält. Så pass överkörda att man nu funderar på att köpa loss Silvervallen från kommunen. Något som inte är ett alternativ enligt Håkan Svärd på Sala kommun.

Vidare kan man läsa något som kallas för grundkrav som Sala FF vill ha igenom om det ens ska bli aktuellt med en flytt. I grundkraven finns följande: gratis kansli, nya omklädningsrum, ny entré och att Sala FF får ansvar för tilldelning av tiderna på den nya konstgräsplanen.

Om detta är grundkrav så kan man ju fundera på hur denna lista ser ut i sin helhet?

Visst kan man ha synpunkter på hur kommunen planerar att genomföra utbyggnaden av Lärkans sportfält, men man bör ju tänka på att det investeras 10-15 miljoner för en modern anläggning med konstgräs och friidrottsbanor.

Ett stenkast från den nya konstgräsplanen ligger Sala hockeys kansli, ett kansli som Sala hockey har lånat pengar till för att bygga. Hur skulle det se ut om Sala FF:s krav på ett avgiftsfritt kansli går igenom?

Man kan ju som kommuninvånare tycka att alla föreningar i Sala kommun borde ha samma förutsättningar, men det tycker tydligen inte Sala FF.

I grundkravlistan från Sala FF nämns också nya omklädningsrum vilket hela Lärkan behöver ha, omklädningsbyggnaden vid ishallen hade ett bäst-före-datum någon gång i början på 1990-talet.

Jag är inte på något sätt emot Sala FF, som har en beundransvärd verksamhet, men jag vill poängtera att hur man än vrider och vänder på det så har faktiskt Sala hockey närmare till elitserien än vad Sala FF har till allsvenskan. Det jag menar är att kommunen även kanske skulle titta på ishallsområdet, en ishall som till största delen byggdes ideellt.

Sala

Idrottsvän

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons