Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi ska inte niga och tacka

Annons

När man fyllt 80 år har man möjligheten att få hjälp av kommunfixarna med diverse saker i hemmet. Det är ju jättebra.

Men man får till exempel inte fönstren putsade emellan, vilket man tycker hör till när man ändå är på gång. Det förklaras med att de som gör det här inte får gå in på städfirmornas område. Det får man godta.

Har fått hjälp med fönsterputs två gånger och det har varit trevliga damer, som gjort det till belåtenhet.

Men det jag efterlyser är att när man ringer och frågar vad man kan få hjälp med skall man få riktiga svar. För min del gällde det att få städat i köksskåpen, både under och över.

När jag har kunnat har jag alltid diskat porslinet innan jag ställt in det igen i det städade skåpet. Nu blev det problem.

Personen jag talade med skulle höra efter med dem som städar vad de gör och inte. Trodde i min enfald att det var uppgjort vad som fick göras och inte. Finns det ingen organisation hos kommunfixarna?

Vi äldre och handikappade skall inte behöva nypa i kjolen och niga och tacka för allt. Tycker att vi blir behandlade som mindre vetande för att vi är äldre.

Detta gäller i stort sett även i andra sammanhang. Friska människor och yngre tycker vi är gnälliga. Ni glömmer att även ni blir äldre och kan hamna i samma situation, att behöva be om hjälp.

Gun Brask, Sala

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons