Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktigt köpa svenskt kött

Annons
Ät svenskt.Foto: Jessica Gow/TT

Läget för svenskt lantbruk är akut. Sommarens långa period av torka och värme kommer att få allvarliga konsekvenser. Skördar torkar bort och djur måste slaktas, när fodret inte räcker till. Som konsumenter kan vi bidra och stötta våra bönder genom att endast handla svenskt kött, då hjälper vi bönderna att sälja det kött som annars måste gå till nödslakt och brännas.

Vi kan göra saker lokalt. Heby kommun upphandlar närproducerat kött från Faringe i Huddunge, och kycklingen, mjölken och mejerivarorna är svenska. Köp svenskt när du är i affären i någon av våra orter och ät svenskt när du äter på restaurang. Fråga efter svenska köttråvaror om du saknar något.

Vi behöver bönder och vi behöver en växande svensk matproduktion för att vara mer självförsörjande vid eventuella andra krissituationer. Och för alla som bor på landsbygden är det avgörande att bönderna finns och bidrar till en levande och härlig livsmiljö med brukade åkrar, betande djur och välskötta skogar.

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Köp svenskt kött nu! För annars kommer du inte att kunna göra det om några år.

Marie Wilén, Kommunalråd (C) i Heby kommun

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons