Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johanna Möller vill byta advokat

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

Dömd i både tingsrätten och hovrätten har Johanna Möller nu börjat tvivla på sin advokat, Amanda Hikes, och ansökt om att byta. Det rapporterar Expressen.

I ett brev till Expressen skriver Johanna Möller att hon har börjat tvivla på sin advokat, Amanda Hikes. På måndagen fick försvararen beskedet att hennes klient ville byta advokat.

Enligt Amanda Hikes är det upp till hovrätten att ta ställning till om det finns giltiga skäl för ett byte. Det avgörandet måste ske skyndsamt eftersom det är kort tid kvar till ett överklagande, berättar hon för Expressen.

Johanna Möller har försvarats av Amanda Hikes i både tingsrätten och hovrätten. Utdelningen blev dock inte som hon hade önskat. Möller ville frias från samtliga åtalspunkter – i stället dömdes hon till livstids fängelse. Visserligen friade hovrätten henne för anstiftan av mord på sin före detta make, men livstidsstraffet kvarstod för mordet och mordförsöket på föräldrarna.

Kort efter att hovrätten hade utdelat sin dom beslutade Johanna Möller att fortsätta striden genom att överklaga. I brevet till Expressen skriver hon att "det här borde vara ett lätt mål att vinna", något som försvarsadvokaten inte vill kommentera.

– Jag har inte någon erinran mot ett byte utan tycker att det är av stor vikt att hon får en advokat hon känner förtroende för, säger Amanda Hikes till tidningen.