Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karin Grip räddade rödlistade växter i sin återskapade ängsmark

Karin Grip, Sala, har lämnat oss allt för tidigt, hon saknas så i den här världen, en människa som gjort skillnad, som gjorde världen rikare, på många sätt.

Anmäl text- och faktafel

Karin Grip var en kär vän, lycklig åt livet, att leva och åt allt som levde. Nyfiken, att hela tiden lära sig mer om naturens villkor här på jorden för alla djur som bebor vår planet.

En föregångare när det gäller återskapandet av ängsmark. Hon höll på i 40 år sedan hon köpte sitt soldattorp. Med stor kunskap och mycket möda har hon återskapat ängsmark och fått glädjen att se rödlistade arter komma tillbaka. Länsstyrelsen har inventerat hennes marker och upptäckt att flera av dem har återvänt. Hon lade ut filmer på Internet där man kan se en del av dem.

Karin var och är en förebild, hon gjorde det hon trodde på och levde efter det. Hon levde sin dröm. Karins oro för vår sargade jord och hennes arbete på gården var hennes bidrag till att återskapa mångfalden av växter och djur.

Hon hade så lätt till skratt, Karin. Man kunde verkligen ha roligt tillsammans, ibland varvat med allvarliga samtal om existensens villkor. Hennes generositet och givmildhet var stor, liksom hennes hjälpsamhet. Ett hopp finns att hennes livsverk får leva vidare och hennes livsglädje sprida sig till oss som lever kvar.

Vännerna Gerd, Malin och Linda genom Mallan Rahbek