Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kontorschefen får nära två miljoner i avgångsvederlag för att lämna sin tjänst

Artikel 12 av 16
Kommunpersonal är rädda för sin kontorschef
Visa alla artiklar

Sala kommun betalar Medborgarkontorets kontorschef Tina Hallin cirka 1,8 miljoner kronor för att hon lämnat sin tjänst med omedelbar verkan.

I tisdags kom beskedet att medborgarkontorets kontorschef Tina Hallin lämnar sin tjänst efter en överenskommelse med arbetsgivaren. När nyheten gick ut ville dock inte kommunledningen svara på om övererenskommelsen även innebar en ekonomisk uppgörelse i form av avgångsvederlag. Handlingen var i det läget inte heller möjlig att begära ut.

Nu har dock SA tagit del av överenskommelsen, som kommunchef Jenny Nolhage i en intervju påpekat vare sig är en uppsägning eller ett avsked. Av överenskommelsen framgår det att kontorschefenTina Hallin får 28 månadslöner samt ett omställningsförfarande, så kallat outplacement ej överstigande två månadslöner. Då kontorschefen haft en lön på61 000 kronor i månaden innebär avgångsvederlaget att cirka 1,8 miljoner kronor kommer att betalas ut under de kommande två och ett halvt åren.

Av överenskommelsen som nu träffats framgår det att "parterna väljer att gå skilda vägar efter en genomförd omorganisation", utan någon närmare formulering om varför. Det senaste månaderna har dock skarp kritik riktats mot kontorschefens sätt att leda arbetet då personal mått dåligt på grund av att de känt sig nedvärderade samt att de också känt rädsla för sin överordnade.

Läs också: Kommunpersonal är rädda för chefen

När beskedet om att kontorschefen slutar sin anställning kom i sent i tisdags eftermiddag nämndes ingenting om att omorganisationen skulle ligga till grund för den avslutade anställningen. I stället gick ett meddelande ut till personalen om att arbetsgivaren tillsammans med kontorchefen kommit fram till att möjligheterna för att fullfölja uppdraget som chef på ett bra och konstruktivt sätt i framtiden inte är tillräckliga.

Kommunledningen kommer att kommentera överenskommelsen under fredagen.

Läs också: Kontorschefen anställdes utan att kommunen kände till problemen på förra arbetsplatsen

Läs också: Kontorschefen lämnar sin tjänst efter den allvarliga kritiken