Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

A-Teens-Sara skaunderhålla på Statt

Sara Lumholdt har sålt sex miljoner album med A-Teens – som turnerade i hela världen mellan 1998 och 2004. På lördag kommer 26-åringen till Sala statt.

Annons
Sara Lumholdt. Foto: Anders Wiklund/Scanpix

Efter att popgruppen lades ner 2004 är det mest Marie Serneholt som synts – och hörts – av de fyra medlemmarna.

Sara Lumholdt inledde en solokarriär 2007 som Sara Love, men sedan 2008 är den under hennes riktiga namn. Men hon har många järn i elden vid sidan om artistlivet.

– Jag är dansinstruktör och har tre till fem klasser i veckan. Dessutom jobbar jag som ekonomiassistent på halvtid och är konsult åt två företag. Sedan en och en halv månad har jag också ett eget radioprogram på Radio 1.

Radioprogrammet är ett två timmars pratprogram varje onsdag.

– Vi har ett tema till varje program. Dessutom har jag gäster och lyssnare kan ringa in till programmet.

Hur kommer det sig att du fick ett eget radioprogram?– Jag tänkte att jag ville göra något mer. Jag gillar radio och tv, fast jag har aldrig stått på andra sidan av mikrofonen och kameran. Jag gick upp till kanalen och berättade att jag hade en bra programidé. Dagen efter ringde de upp mig och jag började köra programmet tio dar senare.

Hittills har det blivit fem program och hon menar att det går bättre och bättre. Programmet kommer att köras fram till midsommar, vad som händer sedan är inte klart – men det kan bli tv senare.

– Vi diskuterar olika projekt, säger hon.

Men i morgon kommer Sara Lumholdt till Sala statt för att underhålla. Det är premiär för en nattklubbsturné.

– Vi kommer att höja festen på statt, säger hon.

Vad kommer att hända på Statt på lördag?– Det är lite nytänkande med den här turnén, det blir både sång och dans. Jag har med mig två dansare, Emma och Rebecca, vi kommer att sjunga Enemy och en tidigare låt som jag gjorde som Sara Love. Men det blir mest dans under kvällen.

Hon berättar att hon kommer att dyka upp under stora delar av kvällen.

– Vi har en stolpe med oss och kommer att köra pole dance.

Sara Lumholdt provade konceptet nyligen.

– Vi hade smygpremiär på turnén på Soap Bar i Stockholm. De gick bra och var roligt. Jag tror att jag sticker ut från mängden.

Förra helgen var hon i New York och tävlade i pole dance.

– Det gick bra och var väldigt inspirerande.

Vad är speciellt med pole dancing?– Det är en fitness-dansform. Det är en jättebra träning, man får snygga muskler samt en slank och bra figur. Jag har aldrig varit så vältränad som jag är nu.

Du sjöng låten Enemy i årets Melodifestivalen. Har du fler nya låtar på gång och kan det bli en skiva så småningom?– Ja, det kan bli en skiva senare. Men det kan ta tid, det viktiga är att det blir bra låtar.

Du blev världskändis som en av fyra medlemmar i A-Teens. Märker du fortfarande av det?– Jag kommer nog alltid förknippas med A-Teens. Men jag tar hela tiden steg mot att bli en egen individ.

Vad var bäst med A-Teens?– Jag älskar att turnera. De tre turnéerna i USA var riktiga höjdare. 2000 var vi förband till Britney Spears, 2001 till Aaron Carter och 2002 hade vi en egen turné.

A-Teens sålde också mest skivor i USA.

– Men det var i Chile vi var mest hypade. När vi var där 2000 jagade en karavan med paparazzis oss. När vi skulle gå ut var vi tvungna att ha skydd mot kravallerna. Det var ballt! säger hon och skrattar.

Riktigt så hett kommer det nog inte att gå till i Sala i morgon kväll.

Mer läsning

Annons