Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

State of Grace är revanschsuget

I morgon inleds den fjärde upplagan av rockkarusellen i Västmanland. Den inleds med Katapulten, där samtliga band spelar samma dag. Fem lokala band deltar, däribland State of Grace – som i fjol blev tvåa i distriktsfinalen.

Annons
State of Grace. Foto: Mikael Stenkvist

Årets upplaga av rockkarusellen bjuder inte på några nyheter från fjolåret, mer än många nya band.

Som vanligt är det en blandning av genrer i tävlingen. Rock, metal och hårdrock dominerar dock bland musikstilarna.

– Vi har tyvärr inget reggae, hiphop och elektronisk i år. Men det är ändå ett bra startfält, säger Nicklas Hovberg i arrangerande Studiefrämjandet Västmanland.

Banden är indelade i sex pooler. Utöver den inledande Katapulten i morgon, där banden får 20 minuters speltid, kommer banden att få tre ytterligare spelningar runt om i Västmanland. Ingen deltävling avgörs dock i Sala, den ena semifinalen blir dock på Täljstenen den 9 april. Den andra semifinalen arrangeras i Köping den 16 april och sedan blir det final på Sigurdsgatan 25 den 7 maj.

Fem av de tjugofem banden som deltar i årets Rockkarusellen är från Sala-Heby. State of Grace, från Heby, blev i fjol tvåa i distriktsfinalen efter Fusion. Efter det har State of Grace bland annat varit förband till Status Quo och släppt en debutplatta.

– Vi är revanschsugna i år, säger Hampus Johansson i State of Grace.

Kommer ni att spela låtar från plattan eller blir det nytt material?– Det blir både från plattan och lite nytt. Vi har haft ett lite uppehåll men nu har vi kommit i gång igen. Vi kommer skapa fler nya låtar under Rockkarusellen, säger Hampus Johansson.

Bandet ser fram emot att få spela på några nya ställen och med lite nya band.

Moron Brothers består av de tre bröderna Ahlström – Victor, Oliver och Jonas – och bildades för snart två år sedan. Bandet spelar Ramones-punkrock och bandnamnet kommer från en NOFX-låt.

Barley Scrap, med Johan Hedvall, Nikolai Meurman, Johan Myrberg och Mathias Karlsson, bildades 2006. Bandet släppte i somras debutplattan Phono.

New Origin var med i tävlingen i fjol, men sedan dess har det hänt en hel del med bandet.

Jonas Bergström, Surahammar, har ersatt Jens Persholt på sången och Björn Tillaius, från Enköping, testas just nu som ersättare till Andreas Håfberg.

– Vi har kört tre rep med Andreas och det känns bra, säger Jesper Melin i New Origin.

Dessutom har Jon Aitman tillkommit som gitarrist i bandet.

Björn Familjen bildades för deltagande i musiktävlingen och består av Björn Wallgren (sång och akustisk gitarr), Frida Wallgren (sång), Tina Olsson (sång), Sara Vivas (sång), Olle Norberg (saxofon) och Mattias Söderqvist (piano). Eventuellt blir även Janne Wallgren (Björns och Fridas pappa) med i bandet.

– Vi får se om han platsar, i så fall spelar han på vispar och kastrullock, säger Björn Wallgren.

Bandet kommer att spela låtar mestadels från bandet Björn Wallgren och Generalerna.

– Det blir mycket kärlek, säger Björn Wallgren.

Mer läsning

Annons