Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna våldtagen i buskage – mobil avslöjade misstänkt

 
Misstänkt våldtäktsman spårades via mobil
Visa alla artiklar

Vid tretiden natten till söndagen våldtogs en kvinna i 20-årsåldern i ett buskage längs riksväg 56 norr om Västerås. Våldtäktsmannen kunde gripas kort tid efter brottet – han hade stulit kvinnans mobiltelefon och den hade spårningsfunktion.

Kvinnan tog sista nattbussen från Västerås mot Sala, som avgick strax efter klockan två natten till söndag. Hon steg av vid en hållplats längs riksväg 56 någon mil norr om Västerås. En man i 35-årsåldern, okänd för kvinnan, steg också av vid hållplatsen.

Sedan bussen lämnat gick mannen fram till kvinnan i nattmörkret och frågade om han fick låna hennes mobiltelefon.

– Hon sade att det fick han inte. Då drog han in henne i ett buskage och våldtog henne, säger polisens pressinformatör Linda Wideberg.

Efter våldtäkten stal han kvinnans mobiltelefon.

Men han kom inte långt – och en bidragande orsak var just att han stulit mobiltelefonen.

– Kvinnan kontaktade polis med hjälp av en bekant och det visade sig att hon hade en Iphone med funktionen ”Hitta min Iphone” påslagen, säger Linda Wideberg.

Polisen kunde därför spåra mannen till ett ungefärligt område och man satte in hundpatrull i sökandet. Han kunde gripas någon timme efter våldtäkten sedan hunden fått upp ett spår. Han hade då kvinnans mobiltelefon på sig – en telefon som honom ovetande hela tiden sände signaler som kunde pejlas av polisen.

Han fördes till polishuset i Västerås för förhör, åklagare kontaktas under söndagsmorgonen för beslut om anhållande. Kvinnan ska genomgå eller har genomgått läkarundersökning för att säkra spår och för att kontrollera eventuella fysiska skador. Det finns ännu inga närmare uppgifter om hennes hälsotillstånd.

Mannen anhölls senare under dagen av åklagare.

VL:s bussar har övervakningskameror, om de kan ha fångat mannen och kvinnan på bild i bussen kan även det vara till hjälp i polisutredningen.