Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låt Hebybor resa billigare!

Annons

Trafik. I det förslag till nya kollektivtrafiktaxor som Folkpartiet har varit med och tagit fram sjunker priserna för resenärer i yttre länet kraftigt.

Ett länskort kostar från maj 790 kronor i stället för dagens 1260. Förslaget har förhandlats och kompromissats fram i först kollektivtrafiknämnden och sedan landstingsstyrelsen.

I elfte timmen har nu Socialdemokraterna fått kalla fötter. De röstade för förslaget i kollektivtrafiknämnden och deras landstingsråd Börje Wennberg röstade för förslaget i landstingsstyrelsen.

Nu hotar de plötsligt att fälla förslaget i landstingsfullmäktige den 4 februari.

Vad som ligger bakom kovändningen kan vi bara spekulera i, men troligen gäller det prissättningen i Uppsala stad.

Ansvarstagande socialdemokrater, låt inte senkomna invändningar kosta resenärerna i yttre länet 500 kronor i månaden!

En återremiss innebär sannolikt att införande av nya taxor dröjer till nästa vinter. Det blir många månader med högre taxa för resenärer i Tierp, Östhammar, Heby och Älvkarleby.

Argumentet för högre taxa på längre sträckor är svagt. Vi som reser i länet betalar redan med lägre turtäthet och ofta mörka hållplatser där det saknas både cykelställ och busskur.

Landstingskandidat, Norra Uppland

Johan Enfeldt (FP)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel