Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Liljendahl drog längsta strået i lokala uppgörelsen på V75

Det blev en tajt kamp mellan Reijo Liljendahls Mellby Apollo och Svante Ericssons Al's Winnermede under lördagens V75 på Rättvikstravet. 

Det blev en ren Julmyrauppgörelse i Silverdivisionen under Rättvikstravets V75-tävlingar på lördagen. Vinnare i loppet var Reijo Liljendahltränade Mellby Apollo och tvåa kom Svante Ericssons Al´s Winnermede. Mellby Apollo med Ulf Olsson i sulkyn tog ledningen från start trots ett spår längst ut på startbilsvingen. Trots att Al´s Winnemede stod för en grym långspurt höll Mellby Apollo undan till en säker seger. Två mycket bra prestationer av de båda Julmyrahästarna.

Julmyraframgångarna fortsatte i lördagens fjärde V75-lopp. Björn Röcklingertränade Get A Winner tog andra raka segern när hästen vann trots ett blytungt lopp utvändigt om ledaren med Ulf Eriksson i sulkyn. Get A Winner vann till slut lätt och prestationen var femstjärnig. Den fyraåriga valacken blir spännande att följa under året.

I dagens näst sista V75-lopp var Salalärlingen Oskar J Andersson tvåa som kusk med Hagmyrentränade Catch The Cash. Hästen var nära segern efter en fin slutspurt.

Nicklas Westerholms sjuåriga valack Gillsin har verkligen gjort det bra i Julmyraamatörens regi. Hästen tog sin sjätte seger på sju starter för Westerholm i ett ramlopp till V75-tävlingarna. Gillsin återkom efter fyra månaders frånvaro från travbanorna. Ledningen från start till mål var segerreceptet. På upploppet såg Gillsin ett tag slagen ut men hästen visade fin löpskalle när han höll undan till en säker seger.

I samma lopp var Elinor Lindbergs Ola Montana trea med Sören Eriksson i sulkyn. I dagens sista lopp på Rättvikstravet var Jörgen Westholms treåriga valack Corky Ramirez trea.

Under fredagens lunchtävlingar på Solvalla blev det en tredjeplats för Runhällenamatören Linnea Swartling som red Solvallatränade This Is Alex i ett montélopp. Ett tredjepris tog även Reijo Liljendahls treåriga sto Angel Heart med Jorma Kontio i sulkyn. Juhani Panula