Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lisa Nystrand dominerade Sumsim Riksfinaler i Umeå – tog maximala sex guld

Sala Simsällskaps Lisa Nystrand övertygar och fortsätter att simma snabbt. Under Sumsim Riksfinaler (ungdoms-SM) i Umeå dominerade Lisa åldersklassen 13 år och yngre fullständigt – totalt sex guld av sex möjliga.

Under lördagen vann Lisa Nystrand 200 meter medley och slog ett 21 år gammalt Sumsimrekord. Det nya rekordet lyder 2.15.29, vilket var en sänkning av Sumsimrekordet med två sekunder.

Lisa simmade också hem guldet på 100 meter frisim på tiden 57.83 - första gången under 58 sekunder, och lördagen avrundade hon med ett nytt guld på 100 meter fjärilsim på tiden 1.02.44, bara sju tiondelar från Sarah Sjöströms Sumsimrekord!

Lisa var favorit även vid söndagens finalsimningar och hon levererade verkligen - guld på 400 meter frisim på en tid som raderade ut det gamla Sumsimrekordet - 4.22.2.

Guld och åter igen ett nytt Sumsimrekord på 100 meter ryggsim - 1:03.14 och sedan avslutade hon sina finalsimningar i detta Sumsim genom att simma hem ytterligare ett guld på 100 meter bröstsim på fina 1.10.50.

Sala Simsällskap hade även Botvid Wiell på plats vid riksfinalerna i Umeå, och han simmade mycket bra på 200 meter ryggsim. Botvid var rankad tolva i åldersklassen 14 år inför finalerna och simmade upp sig till en fin tionde plats genom att simma på ett nytt personligt rekord med två sekunder.

En titt på totala medaljställningen visar att Sala SS med Lisas sex guld hamnade på en tredje plats - ett helt fantastiskt Sumsim 2019.