Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lisa Nystrand tog tre medaljer i landslagsdebuten på Nordiska juniormästerskapen

Sala Simsällskaps unga simmartalang Lisa Nystrand gjorde i helgen landslagsdebut vid Nordiska Juniormästerskapen i kortbana (25 meter), som i år gick på Färöarna. Det blev en mycket lyckad landslagsdebut som resulterade i både personliga rekord och medaljer.

Anmäl text- och faktafel

Lisa Nystrand var från början uttagen att simma 400 meter medley och 200 meter medley, men fick även möjlighet att simma 200 meter bröstsim – och lyckades på den distansen simma hem ett brons på ett nytt fint personligt rekord, tillika klubbrekord.

Även på 400 meter medley gjorde Lisa en tid klart under sitt personliga rekord när hon simmade ìn på en bronsplats, och vid sista finalpasset på söndagen gjorde hon åter ett mycket snabbt lopp och simmade in på en silverplats på 200 meter medley.

En mycket lyckad landslagsdebut för Lisa, som verkligen visade att landslagsledningen gjorde rätt som tog ut henne att simma Nordiska Juniormästerskapen.

Kommande helg ska Lisa Nystrand tillsammans med klubbkompisen Botvid Wiell delta i riksfinalerna i SumSim (Ungdoms-SM) i Umeå.