Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyckad helg för Salas rallytalang – seger i juniorklassen på SM-veckan

Elias Lundberg från Sala MK målas upp som en av de största rallytalangerna i svensk motorsport. På SM-veckan i Söderhamn visade han varför.

Annons

Motorsporten på SM-veckan i Söderhamn inleddes med lördagens kval i rallysprint. Där gällde det för förarna att försöka kvala in till söndagens finaler. Men inte bara det.

Lördagens tävling var också den första deltävlingen i SM-serien samt junior-SM för de yngre förarna.

För att kora en juniormästare krävdes riktigt bra tider, och marginalerna blev otroligt knappa. Av de otrimmade tvåhjulsdrivna bilarna var Elias Lundberg snabbast av alla, med seniorerna inräknade. Men det skilde bara två tiondelar ner till tvåan Erik Telehagen från Växjö.

Ett styrkebesked från Elias Lundberg som körde sin första SM-tävling och dessutom rattade en helt ny bil inför tävlingen. I söndagens sprintfinaler blev det en slutlig sjätteplats för Lundberg, drygt sju sekunder från segern.