Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mammans första ord till SOS: "Jag håller på och dör"

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

Den 3 augusti 2016 klockan 23:09 inkommer ett larmsamtal till SOS Alarm. Inringare är Johanna Möllers mamma. Hon är svårt skadad och orkar stundtals knappt prata: ”Ja, ni får skynda er nu, för nu kommer jag snart att dö”.

Samtalet inleds.

Polisens operatör (pop): Då var polisen här.

Mamman: (Hostningar) Jag håller på och dör.

Pop: Vad är det som har hänt för något?

Mamman: Det vet jag inte, ja, jag ha... jag (hostningar), ja, jag är helt blodig.

Pop: Ja

Mamman: Och jag har sår överallt

Pop: Okej

Mamman: Och, och jag tror att min man är död i sängen. Det tror jag fö… jag tror att han har, någon har varit här inne och …

Pop: Okej

Mamman: … skadat oss

Polisens larmoperatör tar mammans personnummer och försöker reda ut vilken adress hon befinner sig på. Medan de talar berättar hon att hon är alldeles blodig och uppger att hon är på väg att förlora medvetandet. Hon berättar vid flera tillfällen att hon befarar att hon håller på att dö. Hon berättar att hon har stora skador på hela kroppen och i ansiktet. Operatören hör att hon har svårt att andas.

Mamman: – Det är som en skräckfilm det här.

Under samtalet framkommer det att hon under kvällen har tittat på tv. Senare har hon lagt sig på övervåningen för att sova tillsammans med sin make. Hon har sedan vaknat upp av att hon och maken blivit attackerade. Hon har tagit sig ner till bottenvåningen, varifrån hon ringer SOS Alarm. Hon inser att hon har blivit huggen och kan konstatera att ytterdörren står uppställd.

Hon befarar redan under samtalet att maken, Göran Möller, är död. Hon har försökt ruska liv i honom men inte lyckats.

Under samtalet uppger mamman att hon har tryck över bröstet och har ont. Samtalet avslutas när första polispatrullen kommer till platsen.