Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mats Wikman om nya jobbet på Sala Allehanda: ”Kan inte tänka mig något finare jobb”

Under torsdagsmorgonen kom beskedet att Mats Wikman blir ny chefredaktör för Sala Allehanda.

Anmäl text- och faktafel

Efter att Bonnier köpt Mittmedia har en omorganisation inletts. Det som är känt sedan tidigare är att Daniel Nordström fortsätter som ansvarig utgivare för tidningarna i Västmanland, och att Sala Allehanda kommer att få en lokal chefredaktör och ytterligare en reporter.

Mats Wikman, som sedan tidigare delat på uppgiften som nyhetschef för Sala Allehanda, Bärgslagsbladet/Arboga Tidning, Fagersta-Posten och Nynäshamns Posten med Julia Engström, blir nu lokal chefredaktör enbart för SA.

– Det är hedrande. Jag kan inte tänka mig något finare jobb, säger Mats Wikman.

- Både Julia och Mats har gjort ett bra jobb tidigare, men det är klart att det blir ännu bättre när han får lägga kraft på en enskild titel. Det blir bättre för medarbetarna och för läsarna, säger ansvarig utgivare Daniel Nordström. Han fortsätter:

- Mats Wikman är en oerhört rutinerad journalist. Han har en bred erfarenhet och brinner verkligen för den lokala journalistiken. Dessutom kan han Sala och Heby väldigt väl och har ett brett kontaktnät. Det känns kul att just Mats kommer till Sala med sin rutin, sin kunskap och sin känsla för lokaljournalistik.

Mats Wikman berättar själv att han var tvungen att fundera på om det var rätt att tacka ja till jobbet.

– Jag har tänkt väldigt mycket på det och vad jag kan bidra med. Har jag medarbetarnas stöd? Det har jag känt att jag har. Det stödet puttade mig över kanten, säger Mats Wikman med ett leende.

Att stärka sportbevakningen, jobba mer modernt och att fördjupa den kommunala granskningen är tre saker som Mats Wikman tycker är viktiga.

– Om inte vi fanns skulle ingen granska kommunen. Vad går våra skattepengar till? Det gäller även bra saker som händer i kommunen och inte bara skandaler. Det ska märkas att vi är på läsarnas sida, säger Mats Wikman.

Förändringar i arbetssätt och bevakning kommer att ske över tid, enligt Mats Wikman.

– Allting kommer inte att förändras över en natt. Det är en process, naturligtvis. Vi kommer att genomföra förändringar så fort vi känner att vi är trygga med dem. Det kommer inte att bli någonting som är ogenomtänkt, säger han.

Daniel Nordström är övertygad om att en lokal chefredaktör och en förstärkning bland reportrarna kommer att leda till en bättre lokaltidning.

– Vi har enormt engagerade läsare, och de har en del olika åsikter förstås. Det som är gemensamt är att alla eftersträvar mer lokalt innehåll i tidningen och på nätet. En duktig redaktion i Sala kommer att bli ännu bättre, och det känns mycket bra, säger Daniel Nordström.