Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Med värme välkomnade Märta Olauson alla nya medarbetare på Sala maskinfabrik

Med maken Sven Olauson som ekonomichef på Sala masinfabrik tog Märta stor del i en omfattande representation. Många har fått ta del av hennes omtänksamhet.

Märta Olauson föddes i Filipstad 1916 och kunde fira sin hundraårsdag i oktober förra året.

På 1940-talet kom Märta till Sala där hennes make Sven (av alla kallad Ola) var ekonomichef på Sala maskinfabrik. Märta tog del i en omfattande representation. Med värme och engagemang såg hon till att nya medarbetare införlivades i den sociala gemenskapen. Även undertecknad med familj hör till dem som under många år fått ta del av hennes omtanke, gästfrihet och generositet.

Allra lyckligast var Märta i samvaron med dottern Ulrika och hennes familj. De var alla henne till stor hjälp och glädje.

Sista halvåret bodde Märta på Jakobsbergsgården i Sala där hon trivdes bra och fick utmärkt vård. Märta lämnar ett mycket stort tomrum efter sig. Vi är många som saknar henne.

Eva Krause med familj