Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Med värme välkomnade Märta Olauson alla nya medarbetare på Sala maskinfabrik

Med maken Sven Olauson som ekonomichef på Sala masinfabrik tog Märta stor del i en omfattande representation. Många har fått ta del av hennes omtänksamhet.

Annons

Märta Olauson föddes i Filipstad 1916 och kunde fira sin hundraårsdag i oktober förra året.

På 1940-talet kom Märta till Sala där hennes make Sven (av alla kallad Ola) var ekonomichef på Sala maskinfabrik. Märta tog del i en omfattande representation. Med värme och engagemang såg hon till att nya medarbetare införlivades i den sociala gemenskapen. Även undertecknad med familj hör till dem som under många år fått ta del av hennes omtanke, gästfrihet och generositet.

Allra lyckligast var Märta i samvaron med dottern Ulrika och hennes familj. De var alla henne till stor hjälp och glädje.

Sista halvåret bodde Märta på Jakobsbergsgården i Sala där hon trivdes bra och fick utmärkt vård. Märta lämnar ett mycket stort tomrum efter sig. Vi är många som saknar henne.

Eva Krause med familj