Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Molin (M): Så har vi tänkt kring skolan i Ransta

Artikel 7 av 19
Skolbygget i Ransta
Visa alla artiklar

Annons

Det vi tillsammans ska skapa är en god och föredömlig lärmiljö som är trygg, trivsam och pedagogisk, skriver Peter Molin (M). Några färdiga ritningar finns dock inte än.

Svar till Mårten Hemström, L, angående insändaren ”100 miljoner för en skola utan riktiga klassrum i Ransta?” i SA 11/11.

Sala kommun står just nu inför den största skolsatsningen på många år. Vi ska bygga en helt ny och modern skola i Ransta och projektering pågår just nu tillsammans med skolans och förskolans pedagogiska personal. Det som ska byggas är deras nya arbetsplats och Ranstaelevernas framtida skola.

Det vi tillsammans ska skapa är en god och föredömlig lärmiljö som är trygg, trivsam och pedagogisk. Detta är också i enlighet med det beslut vi tog i mars i år där vi gav en tydlig inriktning att ”vid investeringar i skollokaler konsekvent eftersträva hög nyttjandegrad, flexibel användning med en mångfald av olika lärmiljöer, framtidssäkrad teknik och en trygg, trivsam pedagogisk och stimulerande atmosfär.”Direktivet är självklart och modernt för en kommunal organisation.

Läs också: Föräldrar oroas

Läs även: Wigelsbo lugnar föräldrar i Ransta

Med den nya skolan ska vi också skapa nya förutsättningar för idrott, bygdelokal och tillgång till bibliotek. Även det i enlighet med skolnämndens direktiv för flexibel användning. Den modell Sala kommun använder i projektet är så kallad partnering. Det innebär att ritningarna blir skapade i samverkan mellan oss och våra entreprenörer och kommer att bli klara ganska sent i processen. Färdiga ritningar finns inte och det kan kännas ovant för alla som har tidigare erfarenheter av hur byggnation av skolor går till.

En projektsida kommer inom kort att presenteras på sala.se där nyheter och fakta kommer att läggas ut så fort det finns ny information att presentera.

Vår övertygelse är att den pedagogiska personalen i Ransta kommer att ta tillvara de goda traditioner som svensk skola har, där funktioner som exempelvis klassrum har en viktig roll. Det har fungerat för generation efter generation. Men vi måste också, som det står i läroplanen, ge möjlighet till varierade former och individuell anpassning.

Vi har under hösten haft ett offentligt möte om planförändringen av fastigheten och ett arbetsmöte där vi inhämtat synpunkter och önskemål från boende och föräldrar. En projektsida kommer inom kort att presenteras på sala.se där nyheter och fakta kommer att läggas ut så fort det finns ny information att presentera. Här kommer alla som är intresserade att kunna följa hela projektet.

Skolnämnden har fullt förtroende för tjänstemännens arbete kring Ransta nya skola och tillsammans ska vi nu skapa en skola som kommer att stå som förebild när vi i framtiden bygger nya eller bygger om skolor i Sala kommun.

Peter Molin (M), skolnämndens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons