Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu införs totalt eldningsförbud i Sala och Heby – inte ens tillåtet att grilla på tomten

På grund av det varma och extremt torra vädret införs nu ett totalt eldningsförbud i Sala och Heby kommuner.

Väderläget i kombination med den totala avsaknaden av nederbörd gör att Räddningstjänsten i Sala-Heby nu avråder från alla former av eldning utomhus i skog och mark. Det gäller även på den egna tomten.

Detta inkluderar användning av grillkol och grillning och eldning vid fasta eldningsplatser i skog och mark och inga generella undantag medges, skriver båda kommunerna på sina respektive hemsidor på onsdagen.

– Det är extremt torrt nu så vi avråder från all typ av grillning och öppen eld. Bor man i fritidshus eller utanför ett tättbebyggt villaområde bör man inte ens tänka på att ta fram gasolgrillen på tomten heller. Det är högsta nivå nu. Man får inte tända någon eld utomhus, inga öppna lågor, inte slänga cigaretter på marken, ingenting, säger Johan Winsnes, ledningsbefäl vid räddningstjänstens ledningscentral.