Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu lovas upprustning av farlig park

Jenny Landin tyckte att lekparken på Mamre blivit farlig och kontaktade kommunen. Nu är de farliga delarna borttagna och upprustning av parken utlovas.

Trasigt, ruttet trä och uppstickande spikar. Så såg det ut i lekparken på Mamre. Det fick Mamrebon Jenny Landin, som har en snart ettårig dotter, att reagera.

– Lekparken hade blivit farlig, det gjorde mig arg, säger hon.

Fram till i torsdags ramades lekområdet in av en låg träsarg där barnen kunde gå balansgång. Den var trasig, träet hade ruttnat och ena sidan hade vält. På flera ställen stack spikar upp. Det påtalade Jenny Landin i sitt mail till kommunen. Sargen är nu borttagen.

– Det ska inte få gå så långt, balansgången blev inte sådär under det senaste året. Barn tänker inte på att saker är trasiga, de leker ändå, säger Jenny Landin.

Hon är själv uppvuxen på Mamre och lekte i parken som liten. Saker sedan dess är fortfarande kvar.

Det pågår ett generationsskifte på Mamre, säger Jenny Landin. Många barnfamiljer har flyttat dit de senaste åren. Dessutom finns det två kommunala dagmammor i området. Brist på barn är det alltså inte.

Det är inte bara att lekparken är nedgången som Jenny Landin tycker är trist, det finns inte heller mycket att leka med. Tre gungor, en rutschkana, en klättervägg, två gungleksaker och en liten sandlåda finns på det stora grönområde där lekparken ligger.

– Det är barn i parken varje dag. Så det skulle verkligen vara värt att fixa till den. Nu går många till lekparken i stadsparken för att det är så tråkigt här. Vi brukar gå hit och gunga, men det finns bara en småbarnsgunga så om den är upptagen finns det inget för henne att göra här, säger Jenny Landin och syftar på sin dotter.

Hon hoppas att lekparken görs mer inbjudande.

– Nu ser den bara dyster ut. Den ser inte ens rolig ut att leka i, säger hon och fortsätter:

– Det skulle kunna göras så mycket bra här, det är ett fint grönområde och en perfekt mötesplats för barnfamiljer på Mamre.

Lekparken kommer att rustas, det bekräftar Evelina Söderman, enhetschef på gata/park på Sala kommun.

– Lekparken är väldigt tråkig och nedgången. Det räcker inte med att ”snygga till den”, lekutrustningen måste bytas ut, säger hon.

Planerna för lekparken på Mamre är klara och förhoppningen var att rusta den redan i år. Nu är det oklart om pengarna räcker till det.

– Det finns lekparker som är i ännu sämre skick som vi måste prioritera före parken på Mamre, säger Evelina Söderman.

Hon försäkrar att lekutrustningen i nuläget inte är farlig, trots att den är sliten.

Att rusta lekparken på Mamre beräknas kosta 200 000–400 000 kronor.