Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny advokat dök upp- rättegång ställdes in

 
Fängslade Salabon Daniel Bakke
Visa alla artiklar

I måndags skulle ännu en rättegång ha hållits mot 40-årige Salabon Daniel Bakke, som sedan drygt tre år sitter fängslad i Tunisien.

Annons

Men rättegången mot honom och Örebrokollegan Pelle Helgesson hann aldrig börja förrän besked gavs att förhandlingen måste skjutas upp till den 28 mars. Förutom den advokat som redan försvarar svenskarna har en ny advokat kopplats in. Denne behöver nu läsa in sig på fallet.

För Daniel Bakkes anhöriga, som samarbetar med UD för att få svenskarna utväxlade till Sverige, kom beskedet som ännu ett bakslag.

-Just nu vet vi inte så mycket om vad som händer men vi hoppas ha mer klarhet den 28 mars. Att rättegången ställdes in är inte förvånande, det är ju knappast första gången, säger Daniels mamma Mona Östlund.

Svenskarna som lever under fruktansvärda förhållanden i fängelset har vid en tidigare rättegång, och då efter överklagan, fått sina straff sänkta till fyra respektive tio år.