Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny huvudägare till Julmyra Horse Center – vill skapa Sveriges bästa träningsanläggning för travhästar

Det är Gelba som förvärvar Julmyra Horse Center, JHC.

Det familjeägda företaget Gelba, vars verksamhet främst är inriktad på förädlings- och expansionsfastigheter samt projekt, blir därmed huvudägare i träningsanläggningen för travsport.

– Bakgrunden till den ägarförändring vi nu genomför är att stärka bolaget. Genom detta får vi de resurser som krävs för att göra JHC till Sveriges största och bästa anläggning för träning av travhästar, säger Geir Pedersen, vd JHC.

Övriga ägare är Domarbo Skog AB och Peter Eriksson, från Molnebo Gård.

Läs också: Julmyra gård får jättelikt ridhus

Geir Pedersen, tidigare huvudägare, kommer fortsätta som vd i bolaget och kvarstår som mindre ägare. Han kommer tillsammans med Peter Eriksson ansvara för den operativa driften.

JHC har för närvarande boxplatser för cirka 225 hästar men målet är att kunna ta emot upp mot 500 hästar. JHC:s nära granne Molnebo Gård, som har fokus på inkörning av ettåriga travare, kommer dessutom ha en kapacitet för upp till 100 ettåringar till inkörning. Det innebär en samlad kapacitet att kunna ta emot ca 600 hästar.

Läs också: Oscarsson har flyttat till Julmyra

– Julmyra har med sitt unika läge mitt i Sverige – nära Stockholm, Arlanda och Solvalla – alla förutsättningar till att bli en av Sveriges mest framgångsrika travträningsanläggningar, säger Leif West vd Gelba.

– Vår samlade kompetens inom gruppen innebär dessutom goda förutsättningar att utveckla verksamheten affärsmässigt på ett mycket positivt sätt.

Läs också: Äventyrsområde i Julmyra

JHC vill i samarbete med Solvalla kunna erbjuda seriösa tränare ett helhetskoncept som gör det möjligt att satsa på sin sport och träna under mycket fördelaktiga förhållande året om.

Nu har SA:s app blivit ännu bättre!Snabbare, smidigare – och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nyttsätt. Glöm inte att ladda ned/uppdateraSA:s nya app här.