Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny rättegång väntar Daniel och Pelle

 
Fängslade Salabon Daniel Bakke
Visa alla artiklar

I dag, tisdag, kan Tunisiensvenskarna få sin sak prövad på nytt. – Vi får se hur det går, rättegången har skjutits upp flera gånger, säger Christian Franzetti, bror till Daniel Bakke.

Annons

Salabon Daniel Bakke har tillsammans med örebroaren Per-Åke Helgesson suttit fängslad i Tunisien i två år. Bakke är dömd till sex års fängelse, Helgesson till tolv efter att ha gripits av polisen i samband med att de bistod en norsk mamma som fått sin fyraåriga dotter bortförd av sin tunisiska pappa. Myndigheterna ansåg att de gjort sig skyldiga till förberedelse till kidnappning.

Domen, som kom i januari, har överklagats. Men den nya rättegången har skjutits upp tre gånger.

– Vi får se om den verkligen blir av nu, säger Christian Franzetti.

Hur är det med Daniel och Pelle?

– Just nu är de vid ganska gott mod. De hoppas på rättegången så klart, säger Christian Franzetti som är övertygad om att duon är oskyldig.

Livet i fängelset är dock mycket hårt. Cellerna är överbefolkade och maten är otillräcklig och under all kritik.

Christian Franzetti är nöjd med hur den svenske ambassadören har jobbat med fallet.

– Han har träffat ministrar och andra högt uppsatta personer och förklarat att Sverige inte är nöjt med att rättegångarna hela tiden skjuts upp, säger Franzetti.