Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya SM-guld för Norlén – som siktar på OS i Tokyo

Andreas Norlén tog i helgen hem sitt sjätte individuella SM-guld i karriären i olympisk trap. Den 26-årige skytten har dock siktet inställt högre i karriären – på OS 2020 i Tokyo. Men för att nå dit krävs resurser. 

För tredje året i följd tog Ranstas Andreas Norlén, som tävlar för Uppsala JSK, hem det individuella SM-guldet i olympisk trap i helgen. Dessutom tog han tillsammans med Benny Törnblom och André Akbarzadeh hem lagguldet.

Det individuella SM-guldet var hans sjätte i karriären, men tävlingen började inte som han hade önskat.

– Jag sköt dåligt i grundomgången. Men det gjorde alla tycker jag, det var inga bra resultat alls. Sen börjar man om från noll i semifinalen, berättar Norlén.

Från semifinalen och framåt var han däremot starkast. I semifinalen träffade han tolv av 15 lerduvor, och i finalen mot klubbkamraten Benny Törnblom tog han 14 av 15.

– Det kändes bra. Det brukar gå bra på de här tävlingarna, när man börjar nå finalen och sådär, säger han.

Näst på tur för Norlén står nordiska mästerskapen i Göteborg, en tävling som han faktiskt aldrig deltagit i förut.

– De har haft uppehåll några år, och förra gången var jag sjuk så jag missade det. Så det satsar jag på att vinna. Det ska komma några finnar som är duktiga, så det blir hårt, men det är roligt när det är spännande.

Även om han tagit hem många SM-titlar har han ännu inte riktigt slagit igenom på den internationella scenen. Han hade som mål att ta sig till OS i Rio, men nådde inte dit. Inom lerduveskytte är det dock vanligt att äldre skyttar hävdar sig på en hög nivå.

– Jag har ju skjutit en världscup i år, jag kom på 32:a plats tror jag. Man måste upp lite bättre för att ta en sån kvotplats till OS. Sen på EM sköt jag dåligt, jag kom på en 50:e plats eller något sånt.

Är det fortfarande ett mål att skjuta mer internationellt, och ta sig till ett OS?

– Ja, det är det. Det skulle vara fränt att komma till OS någon gång. Nästa OS skulle vara häftigt, i Tokyo, det är ett stort mål.

Vad saknas för att du ska nå dit?

– Mer sponsorer skulle jag behöva. Jag skulle behöva skjuta mer i alla fall, att skjuta på halvtid skulle vara fint.