Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt: Respektera att vi arbetar med massage – inte sex

I dag publicerar Dalarnas Tidningar en nyhetsartikel och tv- intervju med thailändska massörer i Dalarna som återkommande får hantera önskemål om sexuella tjänster. I samband med det har DT fått in en debattartikel från Nungruthai Almgren som äger Khån Thaimassage i Sala. Vi väljer att publicera den även på SA.

Annons

Vi på Khån Thaimassage i Sala hade väldiga besvär för några år sedan. Ständigt kom det in kunder och frågade efter sexuella tjänster. Vi tröttnade ganska fort och satte upp en stor lapp på dörren där det stod att vi inte utför sexuella tjänster utan bara har massage. Det tog bra skruv. Tidningen kom och gjorde intervju och vi pratade i radio. Vi hade även en manlig person som satt vid kassan en längre tid.

Läs mer : Thaisalongen i Falun har fått nog av sextrakasserier: "En kund började onanera på massagebänken"

Frågorna om sexuella tjänster minskade rejält, men försvann tyvärr inte. Vi har haft funderingar på att sätta upp en kamera i våra lokaler, men då kommer man ju in på frågan om personlig integritet. Vi vill helst vara minst två personer när vi masserar ifall att något skulle hända. Vi har övervägt att skaffa överfallsalarm, men det ska ju inte behövas.Om någon frågar om sexuella tjänster får de ett bestämt NEJ till svar. Passar det inte behöver de inte komma hit. Vi vill att allmänheten ska förstå att en massageinstitution är en institution där vi bara utför vanlig massage – INTE sexuella tjänster.

Vi vill göra vårt bästa för kunderna, hjälpa de som har ont, är stela eller bara vill ha massage som avslappning. Men vi måste få respekt så vi kan göra vårt jobb så bra som möjligt.

Nungruthai Almgren, massör och ägare av Khån Thaimassage, Sala

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons