Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla kan inte knappa

Annons

En äldre synskadad kvinna i min närhet vill boka en tid på ögonmottagningen, Sala närsjukhus.

Hon har som så många äldre

problem att ta till sig informationen som ges via telefonsvararen, att följa uppmaningen att använda knapptryckning på telefonen för att komma i kontakt med mottagningen, dessutom har hon ju sin synnedsättning som gör detta nästintill omöjligt för henne.

Jag erbjuder mig att hjälpa henne, eftersom jag arbetar hela dagarna ordnar jag detta under min arbetstid. När jag via telefonsvarare fått en avtalad telefontid, slår det mig att det förstås hade varit bättre om jag gett telefonnumret direkt till min synskadade bekant och inte till min arbetsplats.

Jag försöker nå en ”mänsklig person” att reda ut det hela med, men har förstått att det inte går.

Jag måste, för att överhuvudtaget få prata med någon, boka en tid via telefonknappningar. Jag får alltså finna mig i att stanna kvar på arbetet, även om annat kanske kommer emellan.

Jag förstår varför man använder sig av detta system, som jag de flesta gånger tycker fungerar utmärkt.

Men jag ser också svagheterna, det bli uppenbart av ovanstående historia, patienten/kunden kan inte komma vidare i sina kontakter med sin vårdgivare, vad skulle min bekant gjort om hon var helt ensam, hade hon inte kunnat boka sin tid då?

Det är omöjligt att få prata

med en ”mänsklig person”, åtminstone så ger man dåliga besked om andra alternativ. Är man dessutom gammal och synskadad så kan det bli riktigt besvärligt.

Jag mejlade till landstinget

Västmanland den 16 november om problemet och fick då till svar att man vidarebefordrat mitt brev till berörd avdelning, med efter drygt tre veckor har jag inte fått någon rektion eller svar.

Maria N, Sala

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons