Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Angående kraven från interner på Salberga: Räcker inte två toarullar?

Annons

De intagna på Salberga kräver mer och bättre toapapper.

När jag gjorde militärtjänsten för många år sedan fick vi en bister kommentar från vår kompaniadjutant för det gick åt för mycket toapapper. Hans kommentar var att det får bara gå åt tre papper per toabesök.Ett för att dra framifrån, ett bakifrån och ett till finputsen.Nog med humorn.

Det som stod i SA 21/8 om att de intagna på Salbergaanstalten får för lite toapapper gör inte att de som är utanför anstalten får mer förståelse för de intagna, snarare tvärtom.En pensionär med 9 000 kronor per månaden till förfogande får betala tandläkare, frisör, sjukvård, piller mat hyra och toapapper självAllt det här får en intagen på en anstalt utan kostnad plus tillgång till gym,bibliotek, utbildning med mera.

Jag är ganska säker på att en äldre krasslig person som väntat länge på en plats i ett äldreboende med glädje skulle gilla den helinackordering som bjuds på Salberga trots inlåsningen på kvällen.

Skriften med de intagnas rättigheter är väldigt sönderläst men däremot skriften om en medborgares skyldigheter gentemot samhället verkar ha gått genom papperstrimlaren.

När jag var på en studieresa till dåvarande Sovjetunionen och kollade på deras rättsväsende fick jag höra följande. En Sovjetisk delegation hade några veckor tidigare besökt Österåkersanstalten och deras utlåtande var följande. Skulle vi bygga ett sådant fängelse i Sovjet fick vi lov att bygga dubbelt så höga murar. För att folket utanför inte skulle kunna ta sig in.

Jag är ganska säker på att en äldre krasslig person som väntat länge på en plats i ett äldreboende med glädje skulle gilla den helinackordering som bjuds på Salberga trots inlåsningen på kvällen. Man kommer ju ändå inte ut efter hemtjänstens sista besök.

Det här gnället är jag trött på

Eric Thorsell, Kumla Kyrkby

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons