Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Använd närsjukhus!

Annons

Jag skrev en insändare (31/1)

om överbeläggningarna på Centrallasarettet i Västerås. Jag skulle vilja tillägga lite.

Tänk om det gick att få flera sjukhusplatser tomma genom att de som är ”klara” för hemfärd har någonstans att komma till? Det skulle ju underlätta för alla.

Varför finns det inget ”mellanting” i Sala kommun för de patienter som är färdigbehandlade i Västerås? De har genomgått den specialbehandling de behövt där, men behöver hjälp då de kommer hem.

Alla har inte vänner eller bekanta som kan hjälpa dem. Hur klarar de sig? Många har hört av sig efter insändaren till mig och talat om hur besvärligt de har det.

Det gäller vardagliga problem, som med lite hjälp skulle göra det bättre för dem. De blir sittande ensamma och behöver ha någon att vända sig till.

Man ska rehabiliteras, men det tar lite tid. Men något mellan sjukhuset och hemmet finns inte. Det skulle ju vara bra om Sala kommun kunde ordna något som finns på andra platser gällande ”mellanvård”.

Jag har också skrivit att det inte skulle behöva bli så kostsamt. Utrymme finns ju och man behöver inte göra det så ”elegant”. Varför inte ta kontakt med de amatörkonstnärer vi har många av i Sala.

De skulle i detta sammanhang kunna utsmycka avdelningarna och samtidigt få visa upp vad de gör. Det finns många som inte har någonstans att visa varken sitt måleri eller andra konstformer.

Då skulle ju sjukhuset kunna fylla flera funktioner. Är det något att fundera över, eller har kommunen något att föreslå? Kan man slå två flugor i samma smäll?

Siw Byman, Sala

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons