Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets snödumhet

Annons

Jag har flera gånger läst insändare som klagar på snöröjningen. Jag vill i stället klaga på de villaägare som med sina snöslädar lägger en extra snövall på gatan efter att snöplogen skottat där.

Det kan ju dröja länge innan snöplogen kommer och plogar bort snön och efter ett tag går inte det för det finns inte plats för den.

Om man får möte tvingas man stanna eller köra in i dessa snöhögar som man inte vet vad de innehåller, is, sten eller annat. Man får fronten full av snö och is.

Brevbärarna och andra tvingas köra i dessa högar så de försvinner efter ett tag, men då känns det i stället som att köra på en åker när man kör på gatan.

Man kan ju tro att det skulle vara äldre som kanske har svårt med snöskottningen som gör så här, men min erfarenhet är i stället att problemen börjar när nya husägare flyttar in. Det går inte heller att skylla på att det är mycket snö nu för problemet börjar redan vid första snöfallet.

Det borde inte krävas någon större begåvning för att förstå att de inte plogar gatan för att villaägare ska lägga din snö där. Fram med snöskyffeln och släng upp snön ovanpå befintlig snövall och snö som hamnar på tomten får ägaren faktiskt behålla där.

Snö är avfall och att slänga avfall på gatan är straffbart, dessutom trafikfarligt och ovanligt dumt.

Snöskyffel är bäst, Sala

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons