Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre lokal miljö

Annons

Carl-Eric Thörngren (S) undrar i sin insändare (27/10) om vi glömt miljöpolitiken och om vi ”seglar under falsk flagg”. Det är uppenbart att denna undran grundar sig på en felcitering i

Upsala Nya Tidning (21/10).

Vi har inte gått in i koalitionen enbart för att ta ansvar och försöka åstadkomma den nivå på styrbarhet som det parlamentariska läget tillåter.

Om man läser vårt valprogram och jämför med de borgerliga partiernas program samt det alliansprogram som de hade i valrörelsen kan man se tydliga spår i vårt koalitionsprogram av mer konkret miljö- och hållbarhetspolitik.

För att nämna några inslag ska vi tillsammans:

- Verka för gröna jobb inom exempelvis energi- och livsmedelsproduktion.

- Göra Heby kommun till en ekokommun med stort engagemang för hållbar tillväxt där miljö- och naturvårdsfrågorna prioriteras.

- Arbeta för att minska utsläppen av växthusgaser och kommunen ska vara en föregångare för framtidens drivmedel så som biogas och el-bilar.

- Se till att maten lagas lokalt och klimatsmart.

Ser man vidare i vårt program kommer därtill förtydliganden i formuleringarna om kollektivtrafiken, samt gång- och cykeltrafik. Ytterligare ”bidrag” finns inom områdena folkhälsoarbete och jämställdhetsarbete.

Vad vi åstadkommit när det gäller konkurrensutsättning av kommunal verksamhet är en avgränsning och tydligare inriktning än i de borgerliga valprogrammen.

Vi ställer upp på en politik som konkurrensutsätter kommunal verksamhet där det kan ge kostnadseffektivitet, innovation och utveckling.

Carl-Åke Elmersjö, Tuula Kero,

Marie Uppman

Samordningsgruppen, Miljöpartiet i Heby

Anne Stockenberg, Harald Brixeskog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons