Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bibliotek stängs inte

Annons

Vänsterpartiets alla fyra hävdar i en insändare (22/12) hävdar man att Lokala partiet står ansvarigt för nedläggningen av biblioteket i Morgongåva.

Struntprat! Biblioteket läggs inte ned i år heller, lika lite som under de senaste åtta åren, när denna fråga varit aktuell.

Det de tre inte berättar är att de tre raderna om kultur, där Socialdemokraterna och Vänsterpartiet sade sig vilja ge ett tillskott på 1 miljon kronor, ingick i ett 56 sidor stort dokument, som man måste säga ja eller nej till i sin helhet.

Att säga ja eller nej till enskilda avsnitt var inte möjligt. Dessutom nämns inte Morgongåva med ett ord. Det handlar om Heby kommun.

Det står också i samma

S+V-dokument att man minskar 1 miljon på grundskolan, 0,3 miljon på Nova, 0,68 miljon på mat till skolan och förskolan och att perrongen i Vittinge inte ska byggas 2011. Tågfrågan är inte längre

viktig för de röda, som har offentliggjort att partierna vill driva oppositionspolitik de närmaste åren.

Vill man det, vill man alltså inte att de egna förslagen ska vinna. Det skulle ju kräva ansvar. Allt är bara ett spel. För att vara säkra på att förlora lämnade man två ledamöter hemma från ”årets viktigaste fullmäktigemöte” och hade endast 13 mandat.

Oppositionen kunde alltså under inga omständigheter vinna om budgeten hur mycket LP än skulle ha röstat på dem.

För fyra år sedan lade vänstern ned Ramsjö skola. Man vill bli kvitt biblioteket också för att spara pengar. Det är bara det att man söker en syndabock, så att man slipper ta valsmällen en gång till.

Men biblioteket i Morgongåva kommer att överleva. Politiken är mer sofistikerad än så!

K R Lindgren (LP)

Vittinge

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons