Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Börja blogga om Sala!

Annons

Om man jämför den politiska debatten på riksplanet med den som förs i Sala är skillnaden stor, särskilt när det gäller sociala medier.

På riksplanet bloggas hejvilt om partiledarbyten, liberalism, politiska snedsteg och möjligheter. I Sala är det nästan tomt på politiska bloggar, vilket jag upptäckt när jag försökt dammsuga nätet på aktivitet.

Det är inte konstigt att vi har svårt med föryngringen och jämställdheten i politiken när de ungas mötesplatser via chat, blogg och annat media möter vardagen i Sala i form av buntar med kommunfullmäktigeprotokoll och debatter i lokaltidningen

som snarare tar formen av interna tuppfighter mellan deltagare som började sin politiska bana när hemdatorn var en nyhet.

Jag motionerade i december om att fullmäktiges möten ska utges i en lättförståelig form, PoLätten, i linje med radions Klartextsprogram.

Det är bara ett litet steg, som jag hoppas vi tar i Sala. Ett annat måste är att alla partier och deras sympatisörer i Sala vågar sig ut och bloggar i stället för att skapa klubbar för inbördes beundran på till exempel Facebook.

Jag ska arbeta för att vi skapar en politisk arena för bloggare, där politiker, medborgare, skolungdomar och media kan mötas. På något sätt måste vi skapa ett levande debattklimat i Sala så att inte bara storstäder som Stockholm får styra debatten med sitt extremperspektiv.

Om vi för en livskraftig debatt i Sala kan den nå ut utanför vår lilla värld. Så, vare sig ni är till höger eller vänster, gröna eller

lila, kom och ta debatten! Mig hittar ni på bloggen Politisk vardag, där alla är välkomna för debatt eller tips och råd.

Liberal centerpartist, Ransta

Mikael Jonsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons