Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygg billigare!

Annons

Besökare på Ikeas nya varuhus i Västerås mötas av en autentisk lägenhet på 67 kvadratmeter från Skanska och Ikeas boendekoncept BoKlok. Dessvärre har inte alla ett hem att inreda i bostadsbristens Sverige.

Bostäder är navet till ett väl fungerande samhälle och det är hög tid att vi alla tar vårt ansvar i bostadsfrågan. Utan ett ökat utbud av bostäder finns det en övervägande risk att Sala blir mindre attraktiv som etableringsort för företag.

Var ska till exempel poliser, förskollärare, undersköterskor och lärare bo bekvämt, hyfsat nära stadens centrala delar och ändå få pengar över till annat än sitt boende?

I dag byggs en försvinnande liten andel bra bostäder till ett bra pris i Sverige. Det som byggs är för de rika. Det är inte en hållbar utveckling, speciellt inte för städer som försöker attrahera och behålla arbetskraft samt nya

företag. Det borde vara högst aktuellt för Sala som försöker profilera sig som en bra företagarstad i en expansiv fas.

Byggindustrin får rättmätig kritik för låg produktivitet. Vi på BoKlok försöker att lösa problemet med en industrialiserad och specialiserad produktionsapparat.

Vi efterlyser långsiktighet, tydlighet och enhetliga spelregler. Vi behöver även en mycket större samverkan mellan byggbolagen, kommunala tjänstemän och politiker för att möjliggöra byggandet av fler bostäder.

Vi vill därför bjuda in de kommunal beslutsfattare i Sala som vill öka bostadsbyggandet till en konstruktiv och prestigelös dialog.

Tillsammans med dem vill vi förstärka samhällsutvecklingen och skapa förbättrad livskvalitet för invånarna i Sala.

Vd, BoKlok Housing AB

Jonas Spangenberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons