Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byn Telia glömde

Annons

Det har inte blåst en storm som Gudrun, inte kommit tre meter snö, inte varit 44 grader kallt och inte regnat som i Australien – ändå lyckas inte Telia få ihop en telekabel till oss i Kumla kyrkby på mer än en vecka.

Det känns surt, men vi är ju bara 80 abonnenter och vi är kanske inte på samma sida som Djursholm i taxeringskalendern.

Tyvärr är jag helt övertygad om att hade detta inträffat i Djursholm hade man ordnat en provisorisk lösning på några timmar. I dagens tekniksamhälle måste telenätet bara fungera, särskilt som vi dessutom förvägrats bredband här ute så hela vår datatrafik också måste gå via telenätet.

Vi ska ju kunna arbeta hemifrån. Utan dator och telefon, lycka till, röksignalera till huvudkontoret i Västerås eller bongotrummor kanske? Det finns en småföretagare här som dessutom har sådana lokaler där mobiltelefonen inte heller fungerar. Hur får hon in sina beställningar Telia?

Hur tryggt tror ni det känns för de gamla som har trygghetslarm kopplat till telefonen när allt är tyst i luren i en vecka. Man hinner ramla många gånger på en vecka. Tänk på det, ni i Stockholm!

Vi har ju hört att Telia vill koppla bort koppartråden på landsbygden och ta bort den fasta telefonin och ersätta den med fast mobiltelefon.

Många som fått detta klagar på dålig mottagning, dålig datatrafik och inga fungerande trygghetslarm. Tackar.

Nu har jag förstått: Telia tänker koppla bort en liten by i

taget, så alla skaffar mobiler och sedan säga, ingen ringer på det gamla nätet så det behövs inte, så var det!

Nej Telia, erkänn att ni skött detta uselt och ge oss en vettig kompensation för inkomstbortfall och besvär. En veckas sol på Mallorca tycker jag att Telia kan bjuda på.

Eric Thorsell, Kumla kyrkby

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons