Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Camping i stadsparken

Annons

Ett enat teknik- och fritidsutskott har ställ sig positivt till tre inkomna förslag som främjar Sala kommuns utveckling som jag som ordförande vill lyfta fram i media.

--- En husbilscamping intill minigolfbanan i stadsparken ger möjlighet till samarbete mellan föreningslivet och kommunen om drift och skötsel. Förslaget kom från en turist som letat efter en plats att ställa sig på i staden, men inte hittat någon.

Vi vill ha en stadsnära camping för att få liv och rörelse i stadsparken så många timmar som möjligt. Det är positivt både ur en säkerhetssynvinkel och ur ett arbetsmarknadsperspektiv.

Att fler människor rör sig i parken fler timmar under dag och kväll innebär att brottsligheten

minskar i området och ökar trygghetskänslan. En ny övernattningsmöjlighet för turister ger större besöksantal till våra kulturevent, butiker och restauranger.

Ökad turism ger även fler ungdomar möjlighet att få arbete. Fler ungdomar i arbete ger både mer liv och rörelse och ökat tryck på bostäder. Bostädernas värde höjs och vi har råd att bygga nytt. Fler arbetar och fler betalar skatt som vi till exempel kan lägga på barn- och äldreomsorgen.

--- En pendlingsparkering i Ransta svarar mot ett stort behov, och vi kan hitta samordningsvinster både för pendlare och boende i Salabostäders hus som ligger intill. Vi vill nu jobba vidare med förslaget och ska även söka bidrag för att få en snabb och kostnadseffektiv lösning. Anders Westin och Mikael Johnson i Ransta gjorde oss uppmärksamma på frågan.

--- Fiskebryggor vid Måns Ols är ett förslag som vi är positiva till. Det finns idag ett förslag för Måns Olsområdets utveckling fram till värdshuset. Vi ansåg att fiskebryggorna i så fall ska ligga norr om värdshuset.

Vi politiker vet inte allt, kan inte allt, men vi vill gärna ha invånarnas kreativa idéer som är bra för Salas utveckling, vare sig man är röd, blå, grön eller rosa.

Hanna Westman (SBä)

Ordförande, teknik- och

fritidsutskottet, Sala

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons