Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chefer hinner inte

Annons

Enligt Kommunal ska cheferna tillsammans med de anställda

inför varje år gå igenom lönekriterierna. Vi ska ändra i dem så de passar på varje arbetsplats i Heby kommun, eftersom flexibelt arbete kan betyda olika beroende på vad man jobbar med.

Min chef har inte gått igenom och förklarat vad lönekriterierna betyder. Vi har inte kunnat berätta vad alla definitioner betyder på vår arbetsplats.

Jag har pratat med några som jobbar inom äldreomsorgen och där har de inte heller ”brutit ner” lönekriterierna så att de passar varje arbetsplats. En som jobbar i köket har fått sina ändrade. Så det är olika på arbetsplatserna.

Sedan när vi haft lönesamtal så får vi en lapp där det står hur mycket löneförhöjning man har jobbat sig till med under året. Ingen återkoppling, ingen förklaring av vad man ska prestera för att få mer till nästa år. Cheferna har ju så mycket att göra så att de inte hinner, får man till svar.

Vi som jobbar som personlig assistans fick lika mycket oavsett vad vi jobbar med. De som jobbat i mer än 15 år skulle få 250 kronor extra, inte inräknat i kriterierna.

Trots det fick alla exakt på summan lika mycket, vilket kan tolkas som att de som jobbat längre har gjort ett dåligt arbete. Eller?

Jag tycker att det är dåligt av personalchefen att han inte sätter press på sina chefer och verkligen lyssnar på upprörda anställda.

Här är det chefer som är nya och inte samtalat med sina medarbetare om hur de tolkar lönekriterierna.

Anställd i Heby kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons