Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför bröts samarbete

Annons

Heby kommuns samarbete med Sala kommun i en gemensam miljö- och byggförvaltning har inte varit bra för vår kommun. Detta får vi, som har kontakt med medborgarna, ofta bevis för.

Därför skrev Lokala Partiet en motion 2007 för att få till stånd en förändring. Den resulterade i en utredning, gjord av Ernst Young, som bekräftade att problem finns. För att få ett bättre kundbemötande och servicekänsla skickades personalen på utbildning. Döm om vår förvåning när både kommunalrådet Carola Gunnarsson, C, och förvaltningschefen Magnus Gunnarsson inte förstår varför Heby kommun vill säga upp avtalet. De känner inte till några problem.

Men en enkel fråga är då: varför läser man inte utredningen och varför tror man att det ansågs nödvändigt med en kurs i bland annat kundbemötande? Kanske speglar denna ovilja och okunskap en del av problemet och kanske också varför Salas företagsklimat inte blir bättre trots att kommunen satsar miljoner på Företagarcentrum.

Samarbete mellan kommuner är både önskvärt och nödvändigt, i synnerhet med tanke på de krav som ställs på miljöområdet. Men avtal som ingås mellan två parter måste göras så att båda parter blir nöjda och båda har möjlighet att påverka resultatet.

Vi har Heby kommuns medborgares förtroende att bevaka hur deras skattepengar används och kommer inte att svika. Att företag och privatpersoner får ett dåligt bemötande vid kontakter med miljö- och byggförvaltningen betyder att Heby kommun får ett dåligt betyg.

Vid etableringar söker sig företag till kommuner där man får en snabb och smidig hantering. Vi lever i en konkurrenssituation och Lokala Partiet vill att Heby kommun skall tillhöra de bästa. Därför kräver vi att kommunen ser på andra samarbetspartners och/eller omförhandlar avtalet.

Ordförande i Lokala Partiet

Charlotte Wall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons