Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför två rektorer

Annons

Svar till Birgitta Bäckström (20/6) om omorganisationen på Kilbo skola.

I Sala har vi under många år haft rektorer för både förskola och skola. I den nya skollagen framgår tydligt att skolan ska ledas av rektor och förskolan av förskolechef.

Lagstiftarna ställer allt större krav på utveckling inom såväl förskola som skola och arbetsbelastningen för ledningen ökar.

Man kan förstås ha två titlar som anställd, men samtliga berörda rektorer i skolförvaltningen har uttryckt ett önskemål om att få koncentrera sig på en av dessa verksamheter.

Beslutsprocessen kring detta har pågått under lång tid – även om de sista pusselbitarna inte föll på plats förrän i maj.

Jag som förvaltningschef kan inte personligen informera och förhandla med varje enskild enhet om förändringar av detta slag. Det sköter ni tillsammans med rektor i samverkan på er arbetsplats.

Birgitta Bäckström får det i sin insändare att framstå som om vi utökar med massor av rektorer och nya ledare i Kilbo. Så är inte fallet.

I huvudsak sker förändringarna genom en omfördelning av arbetsuppgifter inom nuvarande ledningsorganisation.

Jag är övertygad om att den fina samverkan som finns i Kilbo kring skola och förskola kommer att fortgå.

Samtidigt kommer den nya organisationen ett frigöra tid för rektorer och förskolechefer att närmare följa sina respektive verksamheter och utveckla kvaliteten.

Skolchef, Sala kommun

Silvana Enelo-Jansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons