Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det våras för kulturen i Sala

Annons

Cameleonterna har fått sin efterlängtade teaterscen och hemma-arena efter att ha flyttat runt i flera år. I Missionskyrkan byggs det om till en ny musikscen, med mera.

Under den senaste mandatperioden har Cameleonterna fått sin efterlängtade teaterscen och hemma-arena efter att ha flyttat runt i flera år. I Missionskyrkan byggs det om till en ny musikscen som kommer att bli ett nytt kulturhus mitt i centrala Sala. Byggets utformning har tagits fram av flera aktiva kulturaktörer för att anpassas på bästa sätt och kommunen stödjer projektet genom att hyra lokalen.

Vid Folkets Park planeras ett teater, film och danshus med ny scen, gradänger och ombyggnader för att få till en riktig teater/musik/biokänsla, för större publik. Även här samarbetar Folkets Parkföreningen med många lokala och regionala kulturaktörer och föreningar för att få till en så bra kulturarena som möjligt som även tillgänglighetsanpassas så att alla ska kunna vara i lokalerna oavsett funktionsnedsättning eller ålder.

Kommunen stöttar även detta projekt med extra investeringsmedel för att de ska kunna växla upp pengarna från Boverket och egna medel. Om allt går i lås kommer Sala att kunna ha nya föreställningar med riktigt hög klass och stor variation inom närtid både vid Parken och Kulturhuset vid Missionskyrkan. Vad som händer med Täljstenen kommer också att utredas. Här finns önskemål från Aguélimuseet om att ta över hela Täljstenen, samtidigt som lokalerna idag används flitigt av mindre kulturföreningar. Det behövs en plan för hur vi kan lyfta Aguélimuseet till nästa nivå för att öka möjligheterna att visa upp vårt världsarv.

Kulturskolan växer också och behöver nya lokaler, så fort som möjligt, de kommer att få fler anpassade lokaler för föreställningar, men behöver även träningslokaler som är tillgängliga och har en bra arbetsmiljö för alla de otroligt duktiga lärare som gör så att Salas kulturliv lever och växer på längre sikt.

Vi som en gång i tiden snackade om att bygga kulturhus, idrottshall och skatepark för att få igång aktiviteter och evenemang är jätteglada åt den utveckling som nu sker tillsammans med föreningslivet. Kulturen växer precis som idrotten som nu också får rejäla satsningar med två nya hallar, tillgänglighetsanpassningar och ett lyft på SORF, extra investeringsmedel till många mindre projekt som underlättar för utvecklingen hos fler föreningar under 2017.

För de barn som länge längtat efter att Sala får en egen skatepark har vi också kommit i mål. Den ska byggas 2018/2019 i nära samarbete med den nya skateföreningen. En växande kommun kan bygga! En minskande kommun får lägga ner. Vi vill fortsätta växa!

Hanna Westman, Ordförande Salas Bästa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons