Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dialog först, tack!

Annons

I media har den nya majoriteten lyft fram sin vilja att det etableras ett nytt kulturhus/konserthus/multidigitalanläggning i Sala. Därutöver har de även – till de flestas förvåning – föreslagit 40 miljoner kronor för ändamålet i kultur- och fritidsnämndens budgetunderlag.

Det finns flera skäl att ifrågasätta förslaget. Här kommer några av dem: Hur ser egentligen behoven av lokal ut? Vem ska nyttja den? Vilka typer av verksamhet ska den rymma? Hur ska den skötas i den dagliga driften? Vem ska betala bygget/investering? Vem ska stå för driftskostnaderna? Hur ser publikunderlaget ut?

Att förslå placering och ekonomisk insats för ett nytt konserthus med skattebetalarnas medel

utan att ha inventerat behov och drift förvånar oss stort, speciellt som vi blivit utsedda av kommunen att sitta med i en politisk styrgrupp som ska jobba med frågan.

Hittills har vi inte blivit kallade till något möte, men däremot varit välkomna att delta i två studiebesök, bland annat till Vara.

Vår syn är att det först och främst måste föras en dialog med föreningslivet och övriga arrangörer om behovet av lokal i dag och i framtiden.

Man bör även inventera befintliga lokaler i Sala för att se om det genom mindre ombyggnader kan finnas möjlighet att hitta nya användningsområden och därigenom möta de behoven till en

lägre kostnad än vad en nybyggnad innebär.

Vi förväntar oss att ovanstående frågor besvaras innan beslut tas.

Vi välkomnar en öppen och konstruktiv debatt och en bra

dialog mellan kulturliv och politiker som disponerar invånarnas skattemedel om lokaler för kultur i Sala kommun.

Michael PB Johansson (M), Sala

Anders Westin (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons