Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyrare matlåda

Annons

Alliansen i Heby kommun – M, C, FP, och KD – gör nu en rivstart inför den nya mandatperioden.

Nu är det sparande som gäller – för man vill väl inte sätta sig i samma situation som 2006 då man hade 44 miljoner minus i bokslutet. Och som sina moderpartier i riksdagen väljer man att spara på de svagaste i samhället – i det här fallet, de äldsta pensionärerna.

I den budget som fullmäktige tog i december 2010 hade man minskat anslaget till äldreomsorgen med närmare 5 miljoner kronor. Den budgeten kunde man driva igenom med stöd av Lokala partiets ordförande.

Inför fullmäktiges möte i februari vill man nu gå vidare med ett steg två. Alla tjänster som våra äldsta pensionärer använder sig av ska bli dyrare och som inte detta var nog så kommer man också att öka priset på den kylda matlådan med 15 kronor till 59 kronor/låda.

Kommer den då att bli bättre och mer näringsrik, blir det kanske till och med oxfilé i den?

Vän av ordning frågar sig, varför väljer man att sätta in sitt sparande på en av de svagaste grupperna i vårt samhälle, är man inte medveten om att dessa pensionärer redan har fått sin pension sänkt med drygt 7 procent de senaste två åren och att klyftorna till andra grupper snart är raviner.

Den av regeringen lovade

skattesänkningen gav inget plus i plånboken. Kan det vara så att alliansen i Heby har för avsikt att avsäga sig ansvaret för våra äldsta omsorgstagare och lämna över det till marknaden?

Nu har ju inte alliansen majoritet i fullmäktige så nu återstår att se hur Lokala partiet, som i sina partiprogram säger att de står på de svagas sida, lägger sina röster.

Man kan ju hoppas att de nu också visar det i handling.

Buckarby

Carl-Eric Thörngren (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons